3 cwn tepung
1 sudu besar yis
3 sudu besar susu pekat manis (ikut taste masing2 ah)
Air suam anggaran 1/2 cwn (agak2 lah nnti.. biase gune tk smpai 1/2 cwn pon)
Cara:
1. Campurkan yis, tepung & susu pekat
2. Uli tepung dgn tgn, tmbah air suam sedikit demi sedikit.. uli sampai tepung tu tk melekat lagi kat bekas bancuhan (cam buat biskut laa)
3. Uli bulat2 (terpulang la saiznya.. besar sket dr guli pon ok gak). Nk buat besar2 pon no problem
4. Gelek dengan penggelek, biar nipis
5. Goreng dgn api sederhana (tp utk menu lebih sihat, masak je atas non stick pan, cam masak roti canai tu kee atau pon gune myk sket cam masak lempeng)
6. Sedap dimakan begitu sahaja.. atau dicicah dgn sambal, kari.. atau yg sewaktu dgnnye..
Kiri: Roti naan versi goreng & kanan: roti naan tanpa minyak
3 comments:
senang jea eik bt dia..leh try nie..3 cwn tepung leh dpt bape byk..??-Kak D
Byk tuuuu Kak D.. Kalao nk test dulu, wat separuh adunan je dulu..
Anak2 sy mmg suke.. Makan berulang2 kali.. tu yg kena wat byk2.. hehhe..
-Mul-
thanks..ingt kalau rajin nk cuba weekend nie..kalau la..hehehe..-Kak D
Post a Comment